Skip to main content

Voor een tuin, volledig ingericht naar uw wens, is het van groot belang een duidelijk plan op te stellen. Heeft u al een idee hoe uw ideale tuin eruit ziet? Of vindt u het lastig waar te beginnen? Ik sta tot uw dienst om uw wensen te vertalen in een passend tuinontwerp.

Uw tuinontwerp in stappen

[vc_accordion acc_bgcolor=”” acc_textcolor=””][vc_accordion_tab title=”Vrijblijvende kennismaking”]

Geheel vrijblijvend kom ik u bezoeken om kennis te maken, de situatie te bekijken en uw ideeën te inventariseren. Gedurende het gesprek zal ik proberen uw wensen helder te krijgen. Daarbij kunt u denken aan welke stijl u aanspreekt en of dat beeld past in de omgeving en bij de woning. Wat is een geschikte plaats voor een terras en is dat voor u in de zon of juist niet? Kan een overkapping of een waterpartij een meerwaarde betekenen in uw tuin?

Wanneer mijn inventarisatie compleet is kan ik aan de slag met het schets- of tuinontwerp.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Schetsontwerp”]

Een schetsontwerp is een soort praatplan. Met de plattegrond van de tuin, eventueel aangevuld met aanzichten of doorsnedes schets ik het beeld van uw nieuwe tuin. Aan de hand van het schetsontwerp ga ik met u in overleg. Wat spreekt u aan, welke elementen verdienen nadere uitleg of heeft u misschien aanvullingen? Samen maken we het tuinplan concreet.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Full colour tuinontwerp”]

Ik kom bij u op bezoek om het tuinontwerp te presenteren en toe te lichten. Het ontwerp is op schaal en in realistische kleuren uitgewerkt om u een heldere impressie van uw nieuwe tuin te geven.

In deze fase is het uiteraard nog mogelijk de zogenaamde puntjes op de i te zetten. Eventuele aanpassingen bespreken we en zo komen we tot het definitieve ontwerp.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Beplantingsplan”]

Beplanting brengt leven in uw tuin. U bent getuige van de verrassingen die elk seizoen met zich meebrengt. Door een juiste selectie te maken van verschillende planten, struiken en eventueel bomen krijgt de tuin telkens weer een nieuw aanzicht. Zonder twijfel is beplanting een onmisbaar element om uw buitenruimte werkelijk te kunnen beleven.

Een uitgewerkt beplantingsplan geeft een duidelijk beeld hoe uw tuin eruit zal gaan zien. Ik houd onder andere rekening met de eigenschappen van de verschillende planten (kleur, hoogte, bloeiperiode, standplaats e.d.), een evenwichtige indeling van de betreffende borders, de stijl van uw tuin en niet te vergeten uw wensen met betrekking tot het toekomstige onderhoud. Het beplantingsplan bestaat uit een tekening op schaal en een plantenlijst.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Verlichtingsplan”]

Tuinverlichting zorgt ervoor dat uw tuin ook ’s avonds in beeld is. Uw tuinverlichting kan verschillende functies hebben. Licht bij de deur vergemakkelijkt het vinden van het slot en schrikt eventuele inbrekers af. Maar licht kan ook een toegevoegde waarde betekenen voor de beleving van uw tuin wanneer het donker is. U kunt bijvoorbeeld een bijzonder element (zoals een boom, pergola of waterpartij) uitlichten. Maar misschien is het ook prettig uw looproute te verlichten.

Door in de ontwerpfase een verlichtingsplan uit te werken creëert u een goede lichtbalans, waardoor u ook ’s avonds optimaal van uw tuin kunt genieten.

[/vc_accordion_tab][/vc_accordion]
[vc_single_image image=”260″ img_link_target=”_self” img_size=”512×844″]